SYSCO hjalp Wallenius Wilhelmsens med at få deres Oracle-platform i skyen

Wallenius Willhelmsen Tannhauser-1

Mens Wallenius Wilhelmsens 130 RoRo-skibe glider over verdenshavene, strømmer store mængder af data til skyen. Læs om, hvordan SYSCOs konsulenter har hjulpet Wallenius Wilhelmsen på cloud-rejsen. 

Skrevet af: Redaktionen

Wallenius Wilhelmsen er en førende global supply chain leverandør, hvor 130 RoRo-skibe udgør kernen i forretningen. RoRo er en forkortelse for "Roll-on Roll-off". RoRo-skibe fører således gods, der enten kører om bord på deres egne hjul eller rulles på plads på en platform.

Wallenius Wilhelmsen har været central i udviklingen af ​​det, der i dag er blevet standarden for RoRo-skibe. Hvert år transporterer koncernen omkring 5,5 millioner biler, toge, lastbiler, landbrugsmaskiner, forskellige specialkøretøjer og andet gods til søs og på land. Om bord på RoRo-skibene kan køretøjerne eller godset være op til 6,1 meter høje, 12 meter lange og veje op til 400 tons. Et enkelt skib kan have op til 8.000 biler om bord. Virksomheden har ni egne havneterminaler på seks kontinenter og 38 logistikcentre på land.

Cloud-migrering til digital transformation

Computersystemer og dataindsamling er naturligvis afgørende for at have overblik over og orden i en så omfattende logistikvirksomhed. Adgang til data og information er afgørende for at give kunderne præcise oplysninger om, hvor køretøjer og andet gods befinder sig, og hvornår det er klar til næste trin i logistikkæden.

Wallenius Wilhelmsen har i mange år været en stor bruger af Oracles løsninger og platforme. Oracle-systemer spiller en afgørende rolle i at understøtte virksomhedens kritiske kerneapplikationer.

For nogle år siden traf Wallenius Wilhelmsen et strategisk valg om at flytte alle IT-systemer til skyen ved at migrere til IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) og SaaS (Software as a Service) i stedet for at have IT-systemer og løsninger lokalt (on-prem). Migreringen til cloud er en del af et større transformations- og digitaliseringsprogram i virksomheden.

At migrere alle systemer til skyen betyder, at IT bedre kan understøtte vores vision om digitalisering og etablering af stadig nye, digitale tjenester.
Håvard Melgaard, Wallenius Wilhelmsen

Samarbejde siden 2017

Cloud-migreringen af ​​Oracle-systemerne var udgangspunktet for, at Wallenius Wilhelmsen kontaktede SYSCO i 2017.

- Vi havde brug for ekspertise omkring vores dengang ældre og dyre Oracle-systemer, som vi havde on-prem hos den daværende driftsleverandør, fortæller Håvard Melgaard, Vice President Global Sourcing & Partners - Digital & IT, Wallenius Wilhelmsen.

Siden starten har SYSCOs Oracle-eksperter været en vigtig rådgiver og løst flere og flere opgaver; inden for områder såsom licenser og licensrådgivning til drift og supporttjenester af platformene. Cloud-migreringen har været et «lift and shift projekt», hvor planlægning, etablering og migrering har skullet køres uden nedetid eller serviceafbrydelser.

- Den mest centrale del af vores cloud rejse er Microsoft Azure, som er vores strategiske cloud-platform, mens Oracle Cloud understøtter vores legacy kernesystemer, fortæller Melgaard og fortsætter:

- Sammen har vi fået en masse erfaring undervejs. SYSCO har været en vigtig partner og støttet os godt omkring vores Oracle-miljø. Både i design og etablering af Oracles cloud-løsninger, så den bedst muligt, er tilpasset efter vores behov. Samtidig har SYSCO spillet en nøglerolle mellem Oracle og dets eksisterende outsourcing- og driftspartner og styret den første del af cloud-rejsen sikkert i havn.

Læs sagen: Forbinder Microsoft og Oracle og sparer kunderne for millioner hvert år >

Det har heller ikke skabt nogen udfordring for SYSCO at assistere Wallenius Wilhelmsen, som er en verdensomspændende koncern med en global IT-organisation.

Vi har en masse spidskompetencer internt. Men med SYSCO får vi erfarne specialist med på holdet og mere kapacitet, bredde samt Oracle-ressourcer.
Håvard Melgaard, Wallenius Wilhelmsen

- Vi er meget tilfredse med det, SYSCO har leveret. SYSCO er i stand til at sætte kunden i fokus, levere ud fra klare rammer og samtidig facilitere den nødvendige fleksibilitet, fortsætter Melgaard.

Løbende udvikling og digitalisering

Siden starten har Wallenius Wilhelmsen løbende udviklet og forbedret logistikydelserne i tæt samarbejde med kunderne. I dag er digitalisering og brug af moderne teknologi kernen i virksomhedens fremtidige strategi.

- Teknologi og digitale tjenester gør det muligt at effektivisere drift og værdikæder, og at levere integrerede og automatiserede tjenester til vores kunder og partnere. Dette øger værdien af ​​vores tjenester hos vores partnere. Derudover hjælper teknologien os med at udvikle nye løsninger sammen med vores kunder, hvilket gør os i stand til at bevæge os mod en logistikkæde med nul udledning af drivhusgasser, siger Melgaard og fremhæver Wallenius Wilhelmsens vision: «Sustainable logistics for a world in motion».

Fakta om Oracle-projektet hos Wallenius Wilhelmsen

I efteråret 2019 begyndte Wallenius Wilhelmsen og SYSCO at flytte databaseløsningen fra Oracle ExaData on-prem til Oracle ExaData Cloud. SYSCO hjalp med både forprojektet og hovedprojektet. Med Oracle ExaData Cloud løsningen slap Wallenius Wilhelmsen for både gammel hardware, store driftsomkostninger og dyre licenser. Wallenius gik live med Oracle Exadata Cloud Service i april 2020.

SYSCO er en Oracle Trusted Advisor, som kan levere nøgleekspertise inden for alle områder omkring Oracle. Wallenius Wilhelmsen indgik i 2021 en udvidet Managed Services-aftale, hvor SYSCO bistår Wallenius med overvågning, drift og support af vigtige løsninger på Oracle-middleware-platformen og databaseplatformen.

Læs sagen: SYSCO er Nordens førende Oracle-partner >

Ønsker du en uforpligtende samtale med os?

KONTAKT OS