NRK første i Norden med Oracle Business Intelligence platform i skyen

NRK-dagsrevyn-SYSCO-1
Enklere, hurtigere svartider, altid kapacitet nok samt altid opdateret til den nyeste version. Dette er resultaterne for NRK, efter at de flyttede hele deres Oracle BI-løsning, inklusive datawarehouse- og udviklingsmiljø i skyen.

Skrevet af: Runar Vestrheim, VP Consulting, SYSCO

NRK er en af ​​Norges største virksomheder. Mediekoncernen har cirka 3.400 ansatte, tæt på seks milliarder i omsætning og omkring 50 kontorer rundt omkring i Norge. NRKs indhold kan ses på alle platforme; herunder flow tv, radio såvel som via internettet, mobil og på sociale medier. NRK oplever i øjeblikket en stærk vækst i brugen af ​​sine streamingtjenester.

Oracle BI giver overblik

For at imødekomme behovet for overblik, rapportering og analyse inden for økonomi, intern handel og HR / personaleadministration har NRK valgt Oracle Business Intelligence platform (BI). BI-løsningen skal dække behovene i alle enheder og på alle niveauer i virksomheden, hvilket gør løsningen tilgængelig for alle medarbejdere.

Rapporterne er sat op som dashboards med mange muligheder for brugerstyrede. Rapportudvalget dækker alle typer regnskabsrapporter, personaleoversigter, fraværsanalyser, projekt- og produktionsrapporter mm.

NRK har en ren Oracle-arkitektur, hvor alle komponenterne i løsningen kører i skyen. Det inkluderer Business Intelligence, ETL (extraction, transformation, loading), Oracle Analytical Cloud, Autonomous Warehouse Cloud, Oracle Data Integrator, Oracle Object Store - med andre ord; løsninger til dataanalyse, datawarehouse og lagring.

Læs om SYSCOs løsninger i cloud

Først i Norden

Cloudmigrationen fandt sted med NRKs egne Oracle-eksperter i førersædet med bistand fra SYSCO og i tråd med NRKs teknologistrategi. Frem til efteråret 2019 blev løsningerne med tilhørende databaser drevet på egne servere internt i NRK.

Ved at flytte vores Oracle-platform i skyen har vi opnået meget mere for de samme penge.
- Geir Hauge, NRK

En fuld overgang fra egne servere, såkaldt on-prem, til skyen, er en kompleks og risikabel operation. I de nordiske lande er der ingen virksomheder, der har lavet en lignende cloud lift. Ikke desto mindre har migrering til skyen været relativt smertefri, og i dag er NRKs Oracle-platform blevet betjent fra skyen i næsten et år uden problemer. Med migreringen til skyen har NRK fået Nordens første Oracle Business Intelligence-platform i fuld skala i skyen.

NRKs cloud specialister

NRKs egne medarbejdere, ledet af Anjum Gondal (projektleder) og Shalini Chandrasekaran, har ført cloudmigrationen, hvor SYSCO har hjulpet med kapacitet og ekspertise. Gondal og Chandrasekaran er blandt dem i Norden med mest ekspertise på Oracles BI-platform. Derudover har de indgående kendskab til NRK's ​​processer og de anvendte applikationer. Det har været helt afgørende for dets succes.

- NRK er en kunde med meget kompetente medarbejdere. Det har været vigtigt at sikre, at cloudmigrationen har været en succes, siger Kjetil Rytter Myrseth, leder af AI og analyse hos SYSCO.

- Derudover er det i clouden, at den største og hurtigste udvikling af løsningerne finder sted. For Oracle og alle større softwareleverandører er det "cloud first", der gælder, tilføjer Rytter Myrseth.

Du får mere for pengene i skyen

- Samtidig er løsningen skalerbar. Når vi har brug for mere kapacitet, har vi det i skyen. Vi behøver ikke at opbygge en dyr løsning i vores eget datacenter for at sætte det op, siger Geir Hauge, leder af forretningsanalyse i økonomiafdelingen i NRK.

SYSCO har arbejdet med NRK i fem år og har støttet kunden med både kapacitet og ekspertise. SYSCO har bistået NRKs egne ressourcer med udvikling, vedligeholdelse og teknisk opgradering af infrastruktur.

SYSCO har været en god partner i hele flytningsprocessen for os, både ved at stille sin største ekspertise til rådighed for os og ved at være fleksibel og effektiv i opsætningen, når vi har brug for det.
- Geir Hauge, NRK 

Ønsker du en uforpligtende snak med os om denne løsning?

KONTAKT OS