På vej mod fremtidens dataanalyse

SVV E6-Bogsrud_Knut Opeide-Statens vegvesen

Der bliver om året registreret ca. 1,5 millioner nye biler og ca. 500.000 nye kørekort i Norge. Dette er kun en lille mængde af den data, som den norske vejadministration (Statens Vegvesen) holder styr på. SYSCO har hjulpet dem med en migrationen til cloud, så deres data lever op til fremtidens krav (Foto: Knut Opeide/Statens Vegvesen).

Skrevet af: Christian Skytt, CEO, SYSCO Danmark A/S

Statens Vegvesen har konsolideret sine Oracle-databaser og datalager internt og flyttet software til dataanalyse samt præsentation heraf til cloud og Oracle Analytics Cloud (OAC). OAC får adgang til datalagre og databaser lokalt hos Statens Vegvesen via Oracle Data Gateway. Som led i cloud rejsen har SYSCOs konsulenter bistået med Oracle og databaseekspertise sammen med konsulenter fra Oracle.

Resultatet af cloud rejsen er, at Statens Vegvesen har fået en langt mere fleksibel og fremtidsorienteret dataanalyseløsning. De kan nu meget lettere skalere løsningen efter behov og spare omkostninger til maskiner og licenser. Samtidig er information, databaser og datalager stadig fysisk placeret hos dem selv, men drevet af Oracle.

At have ansvar for veje fører til meget store data mængder

Statens Vegvesen arbejder på at skabe et smart og sammenhængende transportsystem på vejen i hele Norge. Det skal være let at rejse og transportere varer - på sikre veje, som er tilpasset fremtidens behov.

Statens Vegvesen har ansvaret for at sikre, at Norge har gode veje på tværs af hele landet, men for de fleste mennesker handler den direkte kontakt med dem sandsynligvis mest om biler, dvs. registrering af biler og kørekort.

Sidste år udstedte Statens Vegvesen 500.000 kørekort i Norge. Derudover blev 1,6 millioner motorkøretøjer registreret. Samtidig holder databaserne også styr på de 4 millioner biler, som allerede kører på norske veje.

Databaserne / datalageret inkluderer blandt andet kørekortstatistik, bestilling af kørekort, information omkring førerretten, køreprøver, registrering af biler, risikovurderinger samt grundlaget for kontroller. 

SYSCO bistår med Oracle ekspertise

Statens Vegvesen har i en årrække brugt teknologi fra Oracle, herunder OBIEE (Oracle Business Intelligence Enterprise Edition). OBIEE håndterer komplekse terabyte med data samt dataanalyse. SYSCO har i flere år bidraget med Oracle-ekspertise.

Det sidste store projekt, som SYSCO har hjulpet med, var at flytte software til skyen med Oracle Analytics Cloud. Samtidig har Statens Vegvesen konsolideret databaser og datalager hos Oracle lokalt.

Projektet startede i efteråret 2019 med udviklingen af ​​et POC - Proof of Concept. Sammen med SYSCO kiggede Statens Vegvesens IT-konsulenter på, hvordan man kunne udnytte cloud teknologien kombineret med at dataene fysisk var placeret på deres egne servere. Med OAC fik man adgang til datalager og databaser via Oracle Data Gateway og det eksisterende OBIEE-indhold fra Statens Vegvesen blev flyttet til skyen. Brugere og grupper blev defineret, og der blev oprettet en single sign-on løsning mod databasen.

Projektet har medført store besparelser for Statens Vegvesen i form af reducerede omkostninger til drift, maskiner, lokal IT-infrastruktur og licenser. Behovet for specialiseret operationel ekspertise er mindre - og med software i skyen er man altid opdateret med den nyeste version. Ydermere er det lettere at benytte sig af de nye funktionalitet, som kommer på cloud-platformen.

Målet for Statens Vegvesen er, at man kan rejse trygt samtidig med at vejen er tilpasset fremtidens behov. Med denne cloud rejse er dataene sikre, tilrettelagt og tilpasset fremtidige behov.

Læs om vores superkvalificerede konsulenter >

 

Har du nogle spørgsmål omkring vores Oracle ekspertise eller ønsker du en uforpligtende snak med Christian? Du er altid velkommen til at kontakte os her.

KONTAKT CHRISTIAN