Migration til Oracle Cloud - tre virksomheder deler deres erfaringer

The Journey to Oracle Cloud-1-NilssonGroup-KMD-StatensVegvesen

Teknisk set var det let at flytte til Oracle Cloud. Ydermere præsterer skyen mindst lige så godt som on-prem og omkostningerne er lavere. Dette er en opsummering af tre store nordiske virksomheders erfaring med at flytte til skyen.

Skrevet af: Redaktionen

Coronaepidemien har for alvor vist, hvor stærk og vigtig cloud teknologierne er. Cloud-platformene har nemlig været med til at hjælpe både små og store virksomheder med at komme igennem den specielle tid. Aldrig før i moderne tid har vi set en hurtigere transformation af økonomien og samfundet.

Skyen er kommet for at blive. I dag spørger de fleste virksomheder ikke, om de skal migrere til skyen, men nærmere hvornår de skal gøre det. Blandt andet fordi cloud-platformene giver helt nye muligheder for innovation og udvikling af nye tjenester og forretningsmodeller.

I vores blog serie “The Journey to Oracle Cloud” sluttede vi af med et webinar, hvor tre store nordiske virksomheder delte deres erfaringer omkring at flytte til Oracle Cloud. De tre virksomheder var det danske IT-firma KMD, Statens Vegvesen fra Norge og den svenske koncern NilsonGroup, der står bag en række skokæder, herunder DinSko og ECCO.

Samlet har cloud migreringen betyder følgende for de tre virksomheder:

  • Lavere driftsomkostninger.
  • Mere effektiv ressourceudnyttelse.
  • Bedre ydeevne.

SE VIDEO HER

Mere effektiv drift og flere tilfredse kunder

KMD er en af ​​de vigtigste teknologipartnere for den offentlige sektor herhjemme. KMD leverer IT-løsninger inden for områder som sikkerhed, informationsflow og dokumenthåndtering til en række kommuner og agenturer.

Lasse Hende Nørgaard Head of Product Development and Management hos KMD fortæller om baggrunden for, hvorfor KMD ønskede at flytte til skyen.

- Vi drifter alle vores kunder on-prem med mange forskellige løsninger og systemer, så hvis vi skulle kunne hjælpe vores kunder ordentligt i fremtiden, så vi os nødsaget til at gennemgå et 'lift and shift' projekt til skyen, fortæller Nørgaard.

KMD er stor bruger af Microsoft Azure cloud-platformen. Nørgaard fortæller at KMD oprindeligt overvejede at flytte Oracle-stakken til Azure, men fandt ud af, at omkostningerne ved at drifte Oracle på Azure var for høje. Undervejs i migreringsprocessen kom Interconnect-teknologien heldigvis på banen. Interconnect forbinder Oracle Cloud og Microsoft Azure nemt og effektivt.

Læs hele casen: Forbinder Microsoft og Oracle og sparer kunderne for millioner hvert år >

Nørgaard fortæller at erfaringerne med Oracle Cloud generelt er positive.

Driften af ​​vores kunder er blevet meget mere effektiv, og kunderne oplever, at der er meget mindre besvær med administrationen.

Statens Vegvesens valg af cloud-platform

Statens Vegvesen har konsolideret sine Oracle-databaser og datalager internt og flyttet software til dataanalyse samt præsentation heraf til Oracle Cloud og Oracle Analytics Cloud (OAC). OAC giver adgang til datalagre og databaser lokalt hos Statens Vegvesen via Oracle Data Gateway.

Baggrunden for cloud migreringen opstod ud fra et behov om at opgradere systemer og licenser. Sammen med SYSCO undersøgte Statens Vegvesen, hvordan man kunne udnytte cloud teknlogierne kombineret med have dataene fysisk placeret på deres egne servere.

- Teknisk set var det nemt at flytte til skyen. Udfordringen var at få hele organisationen involveret og at dele de rigtige informationer om projektet med alle involverede. Statens Vegvesen er en stor organisation. Set i bakspejlet burde vi have haft en konkret person, som håndterede dette, fortæller Atle Nordlien fra SYSCO som repræsenterede Statens Vegvesen under webinaret.

Resultatet af cloud migreringen er, at Statens Vegvesen har fået en langt mere fleksibel og fremtidsorienteret dataanalyseløsning, som er meget lettere at skalere efter behov. Og samtidig er informationer, databaser og datalager stadig fysisk placeret hos dem, som ønsket.

- Overgangen til Oracle Cloud har gjort det muligt at reducere omkostningerne forbundet med drift, da man ikke behøver at køre alle systemerne hele tiden. Udviklingsmiljøerne kører f.eks. kun i arbejdstiden på hverdage. Et lille fun-fact er, at en af ​​medarbejderne ikke vidste, at han var begyndt at arbejde i skyen. Det viser i den grad at stabilitet og funktionalitet ikke er et problem, fortæller Atle Nordlien.

Læs hele casen: På vej mod fremtidens dataanalyse >

Fordoblet datalagers ydeevne

Den svenske koncern NilsonGroup ønskede at slippe af med en ældre IT-infrastruktur samt sænke omkostningerne forbundet med deres IT-drift.

- Vi ønskede at undgå udfordringerne som muligvis kunne opstå i fremtiden, hvis vi beholdte vores gamle infrastruktur. Dermed måtte cloud være løsningen. Vi startede med et lille 'Proof of Concept' projekt, hvilket var meget vellykket. Det næste trin var et 'lift and shift' projekt, hvor vi flyttede hele Oracle-stakken til skyen, fortæller Johan Holmström, IT Operations Manager hos NilsonGroup.

Han fortæller, at cloud migrationen til Oracle Cloud har givet de ønskede resultater. IT-omkostninger er blevet reduceret. Og hvis man har brug for en ny server til test og udvikling, tager det kun et par minutter at konfigurere den. Derudover opdateres datalageret på to timer sammenlignet med fire timer i det gamle system.

Og ingen har klaget over ydeevnen siden vi flyttede til Oracle Cloud, hvilket må siges at være et godt tegn fortsætter Holmström i NilsonGroup.

- Med de erfaringer, som I har i dag, ville i så gentage migreringen til Oracle Cloud?
- Definitivt, svarer Lasse Hende Nørgaard, KMD.
- Definitivt, svarer Johan Holmström, NilsonGroup.
- Definitivt, svarer Atle Nordlien, Statens Vegvesen.

Ønsker du at se webinaret on-demand? Klik nedenfor:

SE VIDEO HER

Vil du høre hvordan vi kan hjælpe dig med at migrere til skyen? Tag kontakt her:

KONTAKT OS