Agder Energi opgraderede IT-systemer for at imødekomme fremtidens behov

agder-energi-sysco

Stabil drift, sikkerhed, skalerbarhed og forudsigelighed i de kommende år. Dette var kravene fra Agder Energi, da energiselskabet skulle opgradere sit Oracle-miljø. SYSCO tog udfordringen og leverede til tiden, prisen og i meget god kvalitet.

Skrevet af: Frank Vikingstad, VP International, SYSCO

Agder Energi er Norges fjerde største energiproducent med en årlig produktion på 8,1 TWh. Datterselskabet Agder Energi Nett distribuerer ren energi til mere end 205.000 kunder i Norge.

Energiselskabet har netop gennemført en omfattende og kompleks opgradering af Oracle-databaser, applikationer og maskiner, som blev forældede og stod til at falde ud af vedligeholdelses- og supportaftaler. SYSCO har været konsulent- og it-partner under hele opgraderingsprocessen.

Udfordringen var kompleks, siger Tor-Magne Lindeberg, Digital Business, Agder Energi.

- Vi havde brug for at opgradere Oracle-miljøet til et stærkere miljø med større kapacitet. Vi ville være sikre på at opnå høj driftsstabilitet og ydeevne, samtidig med at forretningen ønskede forudsigelighed ift. omkostninger de kommende fire til fem år. Derudover er flere af applikationerne i Oracle-miljøet i gang 24/7 og dermed kontinuerlige kritiske og/eller forretningskritiske, hvorfor nedetid i praksis ikke tolereres fortæller Tor-Magne-Lindeberg yderligere.

SYSCO er Danmarks førende Oracle-ekspert og har omfattende erfaring og dybdegående ekspertise inden for Oracle-databaser og tilhørende teknologi >

IT-projekt holder tiden og omkostningerne

- Var der mulighed for at flytte applikationer og databaser til skyen?
- De løsninger, der var lette at flytte, havde vi allerede flyttet til skyen, så det blev hurtigt klart, at det ville være krævende og dyrt at flytte resten af det lokale datacenter til skyen, svarer it-direktør Lindeberg.

Efter en grundig undersøgelse foreslog SYSCO at opgradere Oracle-miljøet med to nye Oracle-maskiner; Exadata X8-2M. Dette er kraftige maskiner, som kan konfigureres til at passe til Agder Energis behov samt forbrug. Denne løsning giver en forudsigelig pris i de kommende år, har lav risiko og giver solid højt stabilitet såvel som ydeevne i applikationerne.

SYSCO leverede opgraderingsprojektet til den aftalte tid og pris og med meget god kvalitet og kommunikation undervejs. Nu er der helt stille fra resten af organisationen, ingen klager over ustabilitet eller at it-systemerne er nede. Det er formentlig det bedste, du kan opnå, når du leverer drift og infrastruktur, siger Lindeberg.

Forberedt på fremtidens krav

Agder Energi står sammen med resten af energibranchen over for store udfordringer i de kommende år. En af grundene er, at hele branchen og værdikæden for elproduktion digitaliseres. Et andet er konstant nye lovkrav, herunder at net forretningen og elproduktion skal opdeles i separate virksomheder. Begge dele antager, at det teknologiske fundament er opdateret og solidt.

Dagens opgraderede Oracle-miljø er en vigtig del af Agder Energi Groups evne til at ændre, udvikle og innovere i de kommende år, siger Lindeberg.

Agder Energi leverer ren energi til samfundet og bidrager aktivt til at udvikle fremtidens vedvarende energiløsninger. Naturressourcer udnyttes på en bæredygtig måde, og vi skaber stor værdi for vores ejere og det samfund, vi er en del af. Elselskabet har mere end tusind ansatte og har hovedkontor i Kristiansand, Norge.

Lad SYSCO tage sig af dine data døgnet rundt, mens du gør andre ting. Læs om vores database-overvågning her >

 

Udfordring:

Nuværende Oracle-databaser med tilhørende systemer og hardware var ved at nærme sig " end of life" og ville falde ud af vedligeholdelses- og supportaftaler. Samtidig havde Agder Energi brug for mere kapacitet og ydeevne samt at etablere en teknologiplatform for fremtidig vækst og innovation.

Løsning:

Opgradering af den nuværende Oracle-platform til en ny platform baseret på to Oracle ExaData X8-2M-maskiner med opgraderinger, konsolidering og optimering af Oracle Database Appliance X8-2.

Resultat:

Opgraderingen har givet Agder Energi en Oracle-platform, der muliggør vækst og innovation i de kommende år. Den nye platform er hurtigere, mere fleksibel og lettere at betjene. Løsningen er specielt tilpasset Agder Energis behov med vægt på stabil og sikker drift.

Dette har SYSCO leveret:

Konsulentydelser: Projektledelse, Managed Service supportaftale, opsætning, konfiguration og migration til Oracle ExaData X8M-2 HW og Oracle Database Appliance X8M-2 HW med disaster recovery løsninger.

Produkter: Oracle Database Appliance X8-2 Medium, Oracle ExaData X8-2M maskiner og Oracle Database SW.

Ønsker du en uforpligtende snak med os om denne løsning?

KONTAKT OS